Je voelt je gelukkig als wat je denkt, zegt en doet in harmonie zijn

Enkele jaren geleden…

werd mijn leven grondig door elkaar geschud: een scheiding, een nieuwe relatie met een vader van twee fantastische plusdochters en uiteindelijk zelf mama van een flinke zoon. Een wending in mijn leven die ik nooit had kunnen voorspellen! Een frisse nieuwe start maar al gauw donderde ik van mijn roze wolk. Hoe zorg je ervoor dat je relatie deze keer wel slaagt? Plusmama zijn, hoe doe je dat? En vooral… zonder jezelf niet te verliezen?

Als plusouder- en relatiecoach begeleid ik koppels en nieuw samengestelde gezinnen naar een evenwichtige thuishaven waarbinnen ieder gezinslid zijn of haar plaatsje heeft en met een open en warme gezinssfeer.


Meer weten?
  • “Je wist toch waar je aan begon?”

  • “Als jij wat meer moeite doet, zal de rest wel volgen”

  • “Denk aan de kinderen, zij hebben niet voor jou gekozen”

Wist je dat?

  • 20% van alle Vlamingen deel uitmaken van nieuw samengesteld gezin?

  • Er nog nog heel veel taboe rust op het plusouderschap?

  • Het ok is om een verschil te ervaren tussen je eigen kinderen en die van je partner?
  • Nieuw samengestelde gezinnen niet te vergelijken zijn met “klassieke gezinnen”?
  • Jullie als koppel centraal staan?
  • De boze stiefouder niet bestaat?

De eerste stap…

van een (plus)ouder in een nieuw samengesteld gezin begint met eerst zelf te accepteren dat het geen kerngezin is en het dat nooit zal zijn. Het is gewoon anders en dat is ok.

Als plusouder is de balans vinden tussen “het goed willen doen” en authentiek blijven de uitdaging. Zo zijn er veel verhalen over hoe het moet en vooral hoe het niet moet, maar dat werkt niet voor iedereen. Hierover in overleg gaan als koppel waarbij ieders rol en verantwoordelijkheden worden besproken, daar begint jullie avontuur !

En vooral, erover kunnen praten zonder een oordeel te krijgen, helpt!“Wil je snel gaan, ga alleen. Wil je ver komen, ga samen”

Verbindende communicatie

Bij een gezin, en niet enkel in een nieuw samengesteld gezin, loopt niet alles altijd van een leien dakje. Als koppel is het niet eenvoudig om elkaar steeds te begrijpen en het gevoel te hebben begrepen te worden. Hierin kan relatiecoaching een passende begeleiding bieden zodat jullie hieraan samen kunnen werken.

Tijdens het eerste gesprek kom je alleen of samen. Dat beslis je zelf. Tijdens dit gesprek wordt de problematiek geschetst en het doel van het traject duidelijk gesteld. De daaropvolgende gesprekken verlopen geheel op maat gebaseerd op je noden en behoeften van dat moment.

neem contact op
Brug

Wat kan ik voor jou betekenen?

nieuw samengesteld gezin en relatie

RELATIE EN GEZIN

Loopbaan begeleiding

loopbaan

Bemiddeling en coaching in bedrijven en organisaties

Conflictadvies